Take a break Trail ride

Att få komma ut på guidad tur i vår fina natur med hästar är ren och skär medicin för kropp och själ. Här har vi fokus på avkoppling och närvaro, ” Take a Break ” från vardag och stress. Ridning och tempo anpassas efter förutsättningarna i gruppen så tala om vilken nivå du tillhör vid bokning. Ibland är det en skrittpromenad som passar bäst, är alla ryttare i nivå 2/3 så kan det vara avkoppling att rida i andra gångarter också.

Oktober – Mars:

11:00 Rätt klädd kan också vintern vara en fin tid att spendera i skogen tillsammans med härliga haflingerhästar och goda vänner. Under den här tiden på året passar Take a break Trail ride bäst för dig med ridvana. Du bör kunna rida lätt i trav för att vara tillräckligt följsam. Vi börjar vår tur med en genomgång av ridstilen som är westerninspirerad och justerar utrustning för bästa komfort och säkerhet. Du får den hjälp du behöver för att kunna ansvara för kommunikationen med din häst. Ridningen är oftast lite tuffare så här års eftersom hästarna dels har mer energi och underlaget ofta är mer krävande. Ibland passar det bäst att ta det lugnt, t.ex. när det är lerigt och halt eller hårt och fruset, ibland går det bra att låta snön yra runt hovarna när vi tar oss fram med god fart. Kommunicera med oss vid bokning angående förutsättningarna så vi får möjlighet att matcha dina förväntningar.

13:00 Framåt eftermiddagen är vi tillbaks på stallbacken, lagom trötta och lyckliga. Du väljer själv om du vill stanna en stund och hjälpa till att ta hand om din häst efter ridturen.

Pris: 395 kr/pers.

Boka till eldstaden/rökhuset för att laga egen brunch över öppen eld innan turen! Ved, tillgång till Muurika och kaffekittel ingår. Här hittar du recept. 09:30-11:00, 150 kr.

Traditionell svensk eftermiddagsfika med kaffe, te eller varm choklad. vetebröd, mjuk kaka och småbröd eller frukt. Bokas tillsammans med ridningen och avnjuts efter turen på lämplig plats beroende på väder.  56 kr/pers.

 Vill du rida på tur regelbundet? Köp 5 turer åt gången för 1200 kr!
(Erbjudandet är personligt och kan inte delas av flera personer)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

   

 

April – September:

18:00 Sommartid betyder längre, goa kvällar och att följa med på Take a break Trail ride är ett bra sätt att fylla på med ny energi. Här har vi fokus på avkoppling och närvaro, ” Take a Break ” från vardag och stress. Under sommartid kan den här turen passa bra som prova-på-ridning för dig som saknar ridvana. Har du ännu inte förmågan att balansera dig i lättridning under trav, får du räkna med att vi för hästarnas skull håller oss till skritt under turen. Ridning och tempo anpassas efter förutsättningarna i gruppen så tala om vilken nivå du tillhör vid bokning så vi får möjlighet att matcha dina förväntningar.

20:00 Framåt kvällen är vi tillbaks på stallbacken, lagom trötta och lyckliga. Du väljer själv om du vill stanna en stund och hjälpa till att ta hand om din häst efter ridturen.

Pris: 395 kr/pers.  

Här hittar du mysigt boende i campingstuga på promenadavstånd från stallet.

cozy cabin for two

Björsbo Forest & Lake Hideaways.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *