Take a break Trail ride

Att få komma ut på guidad tur i vår fina natur med hästar är ren och skär medicin för kropp och själ. Här har vi fokus på avkoppling och närvaro, ” Take a Break ” från vardag och stress. Ridning och tempo anpassas efter förutsättningarna i gruppen så tala om vilken nivå du tillhör vid bokning. Ibland är det en skrittpromenad som passar bäst, är alla ryttare i nivå 2/3 så kan det vara avkoppling att rida i andra gångarter också.

Take a break Trail ride är en kortare tur och ett bra sätt att fylla på med ny energi. Du spenderar ca. 2 timmar på gården varav ca. 1 timma till häst, resten av tiden lägger vi på förberedelse och instruktioner och vi berättar gärna allt du vill veta om hästar. Här har vi fokus på avkoppling och närvaro, ” Take a Break ” från vardag och stress. Under sommartid kan den här turen passa bra som prova-på-ridning för dig som saknar ridvana. Har du ännu inte förmågan att balansera dig i lättridning under trav, får du räkna med att vi för hästarnas skull håller oss till skritt under turen. Ridning och tempo anpassas efter förutsättningarna i gruppen så tala om vilken nivå du tillhör vid bokning så vi får möjlighet att matcha dina förväntningar.

Pris: 395 kr/pers.  

 

Oktober – Mars:

11:00 Rätt klädd kan också vintern vara en fin tid att spendera i skogen tillsammans med härliga haflingerhästar och goda vänner. Under den här tiden på året passar Take a break Trail ride bäst för dig med ridvana. Du bör kunna rida lätt i trav för att vara tillräckligt följsam. Vi börjar vår tur med en genomgång av ridstilen som är westerninspirerad och justerar utrustning för bästa komfort och säkerhet. Du får den hjälp du behöver för att kunna ansvara för kommunikationen med din häst. Ridningen är oftast lite tuffare så här års eftersom hästarna dels har mer energi och underlaget ofta är mer krävande. Ibland passar det bäst att ta det lugnt, t.ex. när det är lerigt och halt eller hårt och fruset, ibland går det bra att låta snön yra runt hovarna när vi tar oss fram med god fart. Kommunicera med oss vid bokning angående förutsättningarna så vi får möjlighet att matcha dina förväntningar.

13:00 Framåt eftermiddagen är vi tillbaks på stallbacken, lagom trötta och lyckliga. Du väljer själv om du vill stanna en stund och hjälpa till att ta hand om din häst efter ridturen.

Pris: 395 kr/pers.

Boka till eldstaden/rökhuset för att laga egen brunch över öppen eld innan turen! Ved, tillgång till Muurika och kaffekittel ingår. Här hittar du recept. 09:30-11:00, 150 kr.

Traditionell svensk eftermiddagsfika med kaffe, te eller varm choklad. vetebröd, mjuk kaka och småbröd eller frukt. Bokas tillsammans med ridningen och avnjuts efter turen på lämplig plats beroende på väder.  56 kr/pers.

 Vill du rida på tur regelbundet? Köp 5 turer åt gången för 1200 kr!
(Erbjudandet är personligt och kan inte delas av flera personer)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

   

  

Här hittar du mysigt boende sommartid i campingstuga på promenadavstånd från stallet.

cozy cabin for two

Björsbo Forest & Lake Hideaways.

4 reaktion på “Take a break Trail ride

  1. Ulrika Sonakull Inläggsförfattare

   Hej Maria! Välkommen till Smålands minsta stugby om än något sent svar 🙂 Vi har två st tvåbäddsstugor och just den här western weekend helgen var de uppbokade långt i förväg. Välkommen åter vid ett annat tillfälle, kanske hinner vi bygga ut med någon lite större stuga till nästa år om ni är ute i god tid 🙂

   Svara
 1. Tomas Backnäs

  Hej!
  Vi är intresserade av en 2 timmars turridning.
  2 personer, (far nivå 1 och dotter nivå 2)
  Förslag datum: 11 eller 12 augusti.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.